Ny och uppdaterad utgåva av boken som fått pris som Sveriges bästa bok om matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan!
Juryns motivering: "Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från Skåne och invandrade bröd från när och fjärran.
Baka med bönor nästa gång du ska bjuda på hembakat – ett enkelt och smart sätt att få in mer av de nyttiga baljväxterna i din kost. Bönor, ärter och linser är näringsmässigt en fullträff som både sänker blodsockret och ger bättre GI-värde. Lite bönor i degen ger också saftighet och struktur och det går att minska och i vissa fall helt utesluta gluten i brödet.
Fredrik Nylén, bloggare på Fredriks fika och känd från Hela Sverige bakar, kommer ut med en ny bok om att baka med choklad! Här hittar du enkla och tydliga recept på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – samt recept du kan göra helt utan ugn. Detta är alltså en perfekt bok att ta med sig till stugan! I ”Baka med choklad” visar Fredrik även hur du kan återbru
Lär dig spritsa som ett proffs! Det är enklare än du tror att förvandla dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på 40 läckra recept, praktiska steg-för-steg-bilder och sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på otaliga sätt – med endast fem tyllar
Äntligen kommer Sveriges största vegoprofil med en ny bakbok!
Nu kan du äntligen bjuda på fika som alla vill ha! Det är lätt att göra veganska semlor , gräddtårta och kanelbullar. Här har vegoprofilen Mattias Kristiansson samlat sina bästa söta veganrecept, som snabbt blir gästernas favoriter. Du lär dig baka klassisk sockerkaka, fluffiga cupcakes, cheesecake med körsbär och chokladkladdi
Vem älskar inte bullar! De är söta, mjuka och jättegoda. Men bullar är också kultur, konst och historia och en massa annat som omtänksamhet och avkoppling.
Detta är en praktisk bakbok med mångas favoritbullar: kanel, vaniljkräm, tosca och kola. Det är också en läxbok. Här finns historier om semlan och kungen, Södertäljes kringelmadamer, kyrkliga bullar, sockerbetans ursprung och råd om hur man ha
Kladdkakan en älskad klassiker som går att variera i det oändliga! Vilken vill du baka? En mjuk och krämig med smak av lakrits, daimgrädde eller jordnötter? Små söta bakelser, en paj eller varma fondanter? Sega chokladrutor, mjölkchokladkaka med krisp, godismuffins eller chokladterrin? När Mia Öhrn nu samlar de bästa kladdkakerecepten ur sina uppskattade tidigare böcker bjuder hon på bakverk so
Bokboxen innehåller en bok med läckra chokladrecept, 12 pralinformar och doppspiraler.
I början av boken får du lite tips och råd som är bra och enkla för att lyckas med recepten. Respektive recept är grundligt och enkelt beskrivet samt illustrerat med ett härligt fotografi av slutresultatet.
Bokboxen innehåller en bok med härliga recept samt 6 st cupcakeformar.
Det finns över 20 enkla recept som du får en grundlig beskrivning av hur du ska gå till väga, samt ett härligt foto som visar den färdiga cupcaken. Ett par exempel på recepten är: "Blåbärscupcake med grädde", "Tiramisucupcakes med espresso" eller varför inte en hederlig Chokladcupcake med körsbär.
Här kommer en skön omgång recept med härlig karamellsmak. Den berömda chokladbiten avslöjar alla sina hemligheter genom 30 söta recept. Pröva dem snarast möjligt: parisertoast med MARS, risgrynsgröt med MARS-sås, kryddkaka med MARS-glasyr, kladdkaka av choklad och MARS, snabblagad tiramisù, brylépudding med MARS
Klara, färdiga MARS!
Nu smyger den roliga och färgglada lilla chokladlinsen sig in i dina snacks och desserter!
Släpp loss din kreativitet med Smarties och roa dig med bokens lätta och goda recept som regnbågskaka, sockerglaserade äpplen med Smarties, franska makaroner i alla regnbågens färger, roliga robotar, sudaeglass med Smarties
En ren njutning för stora och små!
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så varför inte dra ner på jästen, sätta en surdeg eller förbereda en paj?Smakerna sitter i tiden och omsorgen vi lägger ner. Att planera sin bakning ger inte fler timmar i köket, men ro i själen. Så ta ett djupt andetag och koppla av medan degen jäser, så blir njutningen desto större när bullar, bröd, tårtor och andra bakverk dukas fram.
An illustrated lifestyle cookbook on the Swedish tradition of fika--a twice-daily coffee break--including recipes for traditional baked goods, information and anecdotes about Swedish coffee culture, and the roots and modern incarnations of this cherished custom.
The award-winning book that reveals how Swedes are warm caring, and social - through fika. For anyone with a connection to or an interest in Sweden or a fondness for coffee and pastry.
Att fika är lika svenskt som Dalahästar, dansen runt midsommarstången och surströmming - själva ordet är något som utländska besökare snabbt lär sig. Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Den här boken är en hyllning till fikakulturen och innehåller 75 recept på våra allra mest älskade bakverk: sju sorters kakor, wienerbröd, rulltårtor och andra klassiker.
I Happy Cookies: nyttigt & gott får du massor av spännande kakrecept och tips på hälsosamma snacks. Alla recept bygger på rena råvaror och är fria från gluten, mjölk, ägg och vitt socker. Här finns mättande frukostmuffins, lyxiga desserter samt klassiker som hallongrottor och chokladbollar fast i nya och mer näringsrika versioner. Välkommen till en nyttigare och gladare kakvärld!
I dagens samhälle där vi träffas och fikar mycket ute vill jag bestämt hävda att inget går upp emot hembakat.
Det finns inget godare än en hembakad kanelbulle till fikastunden eller en egen nybakad fralla på frukostbordet.
Här bjuder jag på 35 smarriga recept och hoppas du njuter både av att baka och äta dem.
I recepten på bröd, kakor och fina desserter delar Hilda Kirkhoff med sig av sin passion för bakning. Lantligt och rustikt, och med spännande inslag från andra länder. Släktrecept och klassiska favoriter med Hildas egen twist. Men garanterat inga tårtor.
”Tack vare Hela Sverige bakar har jag förstått vad det är jag brinner för: att inspirera människor att hitta kärleken till bakning. Kan
I farmors skafferi är en bok fylld med recept som har gått i generationer i bagaren EmeliesKarlssons familj. En familj där man alltid har bakat från grunden och med bra råvaror. Godsakerna är lagom lätta att baka och tar inte allt för lång tid även om man är noga och tillsätter den viktigaste ingrediensen, kärlek!
För Emelie är det också viktigt att man försöker använda sig av råvaror som har sä
Fantastiska kakor från sagornas värld. Festlig, rolig och färgglad bakning med över 40 recept på temakakor till barn och andra barnsliga själar.
Goda och enkla grundrecept, där allt står utförligt förklarat steg för steg och med vackra foton. Kakfigurer av sockerpasta, dripcakes, muffins, cupcakes, kex och småkakor med välkända motiv från sagornas fantastiska värld.
Lyxfika utan gluten, mjölk och vitt socker
I Karins chokladkök hittar du över 45 recept på underbart smarriga chokladgodsaker. Alla fria från gluten, mjölk och vitt socker, lite nyttigare helt enkelt. De flesta recept är både raw food och nötfria. Vad sägs till exempel om minttryfflar, chaibitar med apelsinchoklad, lakritschokladkola, hampatryffelbollar, mintig chokladpaj och avokadochokladtårta?
Konditorns bakverk är vinnare i tävlingen "Årets svenska måltidslitteratur 2015" i kategorin: Söta bakverk Konditorns bakverk-bästa tips till ett lyckat bak. Bakar man med kärlek märks det direkt, och det behöver inte vara komplicerat. Visst, när det är fest vill man ju anstränga sig och göra något extra smarrigt som imponerar på gästerna. Men det enkla kan också göra intryck.
Småkakor i all ära, men nu blåser förändringens vindar genom det svenska köket! Makroner, Cakepops och Whoopies heter de trendiga bakverken som allt oftare fyller kakfaten och det med rätta. De är inte bara oemotståndligt läckra utan även dekorativa som få. I den här boken visar vi steg för steg hur du gör för att lyckas med de mumsiga mästerverken.
Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på Djupadal. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas gång. Bland de cirka 70 recepten i den här boken finns bland annat nyårsdagens wienerbröd, vårens kräm kalvamell, sommarens lavendelbiskvier, höstens äppelmunkar och julens favoritkakor bonkisar. Allting bakas eller tillreds på
I boken Veganska kakdrömmar bjuder Hanna Bergström för kakor för varje tillfälle. Allt från riktiga familjeklassiker till nya spännande sorter. Med grunden i kemin som ligger bakom bakning har hon tagit fram recept som fungerar, och berättar hur du själv kan använda den kunskapen för att utveckla egna skapelser och drömkakor. Det blir en lek i köket med kakor som går att variera i det oändliga. D
Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.
Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt.
I Pure Decadence hittar du alla de recept som behövs för en klassisk afternoon tea-bjudning. Boken innehåller 40 recept i de åtta kategorierna småkakor, scones, mjuka kakor, matiga pajer, söta pajer och tillbehör. Alla recept är 100% veganska. I slutet av boken finns ett avsnitt med tips om vegansk bakning.
Hälften så stora, men dubbelt så goda-våra små mjuka kakor och minitårtor kan verkligen konkurrera med sina större släktingar.
De läckra recepten i boken är bra att ha till hands när du vill bjuda på mysiga kafferep i den mindre skalan. Vi har tagit fram mer än 100 recept på söta bakverk med frukt, raffinerade tårtor och bakelser med olika fyllningar.
Berättelsen om tunnbrödet skildrar Sveriges utveckling. Det är en berättelse om nostalgi och entreprenörskap, bagare och bagerier. Här skildras lokala tunnbröd som klådda, kavelgris och ljusugnsbröd. Recept och råd ges för att baka eget tunnbröd och hur det kan avnjutas. Boken är en hyllning till den svenska brödtraditionen och en påminnelse om lyckan att äta nybakat tunnbröd med en klick smör.
I lager
360 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!
Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.