Den här boken är en efterföljare till bästsäljaren AIRFRYER RECEPT
Det måste sägas att Britt Andersen är Skandinaviens okrönta airfryer-drottning. I den här boken öppnar hon återigen portarna till sitt rika airfryer-universum med över 100 läckra och nya recept som kan tillagas i airfryern.
Hur kan man inte låta bli att gilla kroppkakor? Svaret är enkelt: Det kan man inte. Vi vill med denna bok hylla dessa vita juveler som är bland det godaste som svensk husmanskost kan erbjuda. I bokens innehåll finner du: - ett antal omsorgsfullt utvalda recept med olika svårighetsgrad. - en kort historik kring kroppkakans ursprung. - inspiration och tips som får magen att kurra.
Want to know how to really win friends and influence people? Bake
their day. When Katherine Sabbath was young she was introverted
and struggled with a stutter, so meeting new people could be quite
stressful.
Det här är inte bara en inspirerande receptbok för dig som gillar risotto. Boken går i fotspåren av Patrick Botlero, som säger upp sig på Wall Street för att resa till Italien för att lära sig allt om risotto. Han döper om sig till Risotto och lyckas bli lärling till Luciano Parolari, kungen av risotto. Tillsammans guidar de dig i norra Italiens risottoland och bjuder på recept längs vägen.
Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
Genom att dricka smoothies som är rika på viktiga näringsämnen kan du få hjälp på traven för att rensa ut gifter och föroreningar i kroppen. En detoxkur (från 3 till 5 dagar) hjälper kroppen att renas och återuppbyggas. Några av hälsovinsterna som ofta lyfts fram med detoxsmoothies är: ...
En liten bok om choklad introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om choklad: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
En liten bok om ost introducerar på ett lättsamt sätt det viktigaste om ost: korta texter om tillverkning, historia, smaker och provsmakning. Fokus ligger på frågor som Varför smakar det som det gör? och Varför föredrar jag vissa smaker framför andra? Plats finns också för egna minnesanteckningar från goda smakupplevelser.
“Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vil
I GRÖNSAKSKÄRLEK inspireras du till att äta mer grönt och alkalisk mat. Raw food är basen i största delen av receptsamlingen med du hittar även recept med skonsamt tillagad vegetarisk mat. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning, säsongs- och pH-guider och Karins bästa tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil.
Man kan äta allt men inte alltid är en regel som fortfarande står sig enligt Stephan Rössner, professor i hälsoinriktad beteendeforskning. Inga underverk eller magiska kurer utlovas. Boken bjuder istället på handfasta tips och praktiska råd om förhållningssätt och beteenden, till exempel vid matbordet, i köket, i livsmedelsbutiken och om motionens betydelse. Boken innehåller även en receptdel.
Hackapicka var namnet på en maträtt hemma hos min farmor och farfar. En salig blandning av rester som rördes ihop och stektes. Ungefär som pyttipanna fast med större bitar.
Den här boken en salig blandning av släktskrönor, recept och andra berättelser. Min egen hackapicka som jag skrev som en 60-årspresent åt mig själv. De flesta drömmer väl om att skriva en bok. Här är min.
Trevlig läsning!
Ritva
Maria Wirén delar generöst med sig av sina bästa recept från många år av nyfiket utforskande kring naturligt välgörande mat och dryck. Friska juicer som piggar upp, krämiga favoritsmoothies som återhämtar, naturliga snacks för sötsuget, strandvänlig lunchmat och enkla soppor för kvällen. Boken och recepten följer en nyansrik dag i naturen - från soluppgång till solnedgång.
Upptäck det fantastiska med mat och skönhetsvård som är gjord på kokosolja.
Rent hälsomässigt är den en av de bästa oljor du kan använda om du normalt inte
får i dig tillräckligt med mättade fetter. Den stärker immunförsvaret, återfuktar
huden och hjälper matsmältningen.
Magic Vegan VARDAG innehåller tydliga och enkla recept
för hemmakocken. Den klassiska husmanskosten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda på till både inbitna vegetarianer och veganer, men också till de som i vanliga fall äter kött.
Det brinner. På Zaffran i Delhi gräddar man läckra naanbröd i elden från tandooriugnen. I Fatimahs kök dånar gaslågan under ångkokaren med kashmirisk lammgryta, i Kerala sjuder kokosmjölk och kryddor ...
Njut av naturens fantastiska skafferi utan att bli överviktig! Mat för ett liv i balans är en komplett kokbok med 300 GI-anpassade och näringsberäknade recept på allt från frukost till dessert. Men det är inte bara en kokbok utan även en guide till hur vi ska äta för att må bra.
Vi svenskar kan redan allt om 5:2, LCHF och GI. Här kommer något nytt och spännande. Fokus ligger på varför vi äter och hur vi äter. Förbered dig på en bok som verkligen förändrar ditt ätande!
Finns det mytomspunna livselixiret på riktigt? Ett elixir som gör dig mer balanserad, gladare, yngre, vackrare och vitalare?
Ja, menar Marlene Gustawson som är författare till Naturens mirakeldrycker och som tidigare bl.a. skrivit succéböckerna Gröna juicer & smothies: Turboladda kroppen med rå energi och Gröna soppor & smoothie bowls.
"Passa, flå och stycka" är en rikt illustrerad handledning och kursbok från Jägarnas Riksförbund som ger dig grunderna i att flå, grovstycka, finstycka och hantera såväl högvilt (hjort, älg och vildsvin) som fågel och småvilt. Boken kompletteras med en DVD med instruktionsfilmer om passning, styckning och kötthantering.
Paulúnmetoden tappa ett kilo i veckanPaulúnmetoden för viktminskning handlar inte om att svälta sig, och inte heller om att räkna kalorier. Fredrik Paulún lär i stället läsaren att äta rätt mat i rätt mängder och få bestående resultat. Här finns kapitel om vilka näringsämnen man bör få i sig, i vilken mängd och i vilka livsmedel de finns; råd för hur man ska göra när snabbm
PXP – Ditt bästa jag, är en konkret metod för att optimera den fysiska och psykiska hälsan med syftet att nå mål och förverkliga drömmar. På köpet blir man friskare, piggare, mer vältränad och förhoppningsvis lyckligare. "Min kropp har gått från sjuk och klen till stark och frisk. PXP hjälpte mig med det ingen annan kunde. Jag kommer att vara tacksam för det under resten av mitt liv!” Ylva P
Upptäck smakernas värld! Vad avgör hur det smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?
"Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen har jag bra kläm på vad vi gillar och inte. Med hjälp av min alldeles unika smakskala guidar jag till de bästa smakkombinationerna."
Peter Streiffert