Den stora risottoresan
Det här är inte bara en inspirerande receptbok för dig som gillar risotto. Boken går i fotspåren av Patrick Botlero, som säger upp sig på Wall Street för att resa till Italien för att lära sig allt om risotto. Han döper om sig till Risotto och lyckas bli lärling till Luciano Parolari, kungen av risotto. Tillsammans guidar de dig i norra Italiens risottoland och bjuder på recept längs vägen.
EAN: 9789198474503
Lagerstatus: I lager
Utsedd till en av världens tre bästa kokböcker i kategorin italiensk mat, i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2020.
Du har ramlat över en bok om risotto och börjar läsa om den. Det kan betyda två saker. Att du kan laga risotto, eller inte. Om du tillhör den första skaran gör du det säkert på ditt sätt. Och det är okej, alla gör på sitt sätt. Inte ens italienarna kan komma överens om hur man ska göra. I den här boken lagar vi risotto den enkla vägen och det är Patrick Risotto Botlero och Luciano Parolari som är läromästarna. Patrick är risottogalningen från New York som sa upp sig på Wall Street, döpte om sig till Risotto och reste till Italien för att lära sig allt om sin nya kärleksrätt. Han ville lära av den bäste, så han knackade på kungens dörr och Luciano öppnade. Luciano kallas just så, för kungen av risotto, och han är en av Italiens stora kultkockar. Nu är de mästare och lärling och guiderna på den stora risottoresan.
Boken heter Den stora risottoresan för att den inte bara är en bunt fina recept från våra två risottohjältar, utan också berättelsen om Patricks upptäcktsresa i norra Italiens delikatesslandskap. Bläddrar du åker du med och får resa i tiden i den italienska mathistorien, från när det franska köket dominerade de italienska menyerna till dagens primi- och secondi-romantik, du får kyssa risfälten och kryssa mellan böndernas gårdar och världskockarnas kök.
Smålandsposten:
”Det lär komma ut en kokbok om dagen i Sverige. De flesta är snabbt glömda, men det finns förstås alltid några som sticker ut i kraft av ambition och tyngd. Den stora risottoresan hör definitivt till dessa. Den är ett fantastiskt praktverk, fullmatat med både recept och mathistoria. Här finns en hängivenhet och grundlighet som imponerar och inspirerar. För alla oss risottonördar finns numera en handbok som heter duga. Det här är en italiensk matresa utöver det vanliga.”
Nyhetsmorgon, tv4:
"Patrick Risotto Botlero är mannen som lämnade livet som finansman på Wall Street - för att lära sig ALLT om risotto! Här visar han hemligheterna bakom den perfekta risotton."
BTJ:
”En ambitiös och passionerat skriven blandning av reseskildring och kokbok. Passar såväl hemmakocken med en förkärlek för olika italienska rätter i allmänhet och risotto i synnerhet, som matälskaren som söker tips och inspiration till en italiensk matresa.”