Mer än 200 fotografier av alpblommor
Ordnade efter färg
Både vanliga och mer sällsynta arter
Beskrivning av alla växter
Behändig och lätt att bära med sig
Intressant även för trädgårdsälskaren eller den allmänt blomintresserade
Bokashi är det nya, smarta sättet att ta hand om matavfall. Det funkar lika bra i stan som på landet.
Det enda du behöver är två hinkar under diskbänken och bokashiströ eller spray. Blandar du dessutom i biokol blir processen klimatpositiv.
Efter bara några veckor kan du gräva ner det så det sedan blir till näringsrik jord.
Genom bokashi binder du koldioxiden och sluter kretsloppet..
»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.«
I Chiligaraget visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili – hela vägen från snällt fruktiga till galet su
Aldrig har trädgårdsintresset varit större än nu Genom att odla själv får du inte bara motion och en vacker trädgård att vistas i. Grönsakerna är dessutom definitivt giftfria och frukten plockad direkt från träden. Även om man väljer att inte använda bekämpningsmedel och undviker konstgödsel, finns det enormt med riskmoment i en modern trädgård som hotar den biologiska mångfalden och den ekologi
Följ det gröna spåret!
Kom med på en vindlande dalafärd.
Möt människor som tar hand om både odlade och vildväxande nyttoväxter - och som för kunskapen vidare.
Tar vi inte hand om det vi har, kan och vet är vi riktigt illa ute.
Bara fortsätt att ta hand om gamla nyttoväxter, bara fortsätt ...
Hur smakar en svedjerova?
Vilken sorts kålrot skulle du välja till middag just idag?
Är importerade kikärter bättre än våra egna gråärter?
Ta vara på seklers erfarenheter och upptäck den rika mångfalden hos våra lokala köksväxter. Odlar vi dem inte nu är de snart bort för alltid.
Lär känna våra gamla trotjänare och få nya favoriter!
Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare, särskilt i städerna. Det är en odlingsform som passar många eftersom du odlar helt utan jord - bara med vatten och näring - och därför extra lämplig för den som inte har en egen jordplätt men ändå vill odla sin egen mat. Det är en odling som inte kräver mycket yta eller skötsel, plus att du har dina färska kryddor el
Liksom i de båda tidigare titlarna tar den nya boken avstamp i läkeväxter. Läsaren får månad för månad tips på hur växter från trädgård och natur kan användas för hälsan.
Inspireras av de vackra trädgårdarna runt Medelhavet. Paula Modig presenterar båda kända och mer dolda trädgårdspärlor, alla unika i sitt slag. Bli bekant med marockansk trädgårdsdesign, grekisk naturträdgård, italiensk barockträdgård och klassisk fransk trädgård. De mest populära medelhavsväxterna beskrivs och här råder rik variation i färg och form.
"Konsten att sköta ett äppelträd" är en praktisk handbok som lär ut hur man odlar egna fantastiska ekoäpplen. Görel Kristina Näslund, en av landets kunnigaste pomologer, ger dig alla råd du behöver om hur träden ska vårdas samt hur du ska skydda dem mot skadedjur och sjukdomar.
Ur innehållet: köpa äppelträd, plantering, beskärning, ympning, små och stora skadedjur, skörda och förvara äpplen.
"'Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia
Kryddväxter kan odlas av alla, på balkongen, fönsterbrädan eller i trädgården. Att odla själv innebär tillgång till ständigt färska kryddor, vilka dessutom är både närodlade och ekologiska. Samtidigt är dagens kryddhylla mer global än någonsin, vilket inspirerat till bokens innehåll; handfasta råd om plantering, anläggning och skötsel blandas med tips på användning, historik och en smula växtkemi.
Köksträdgårdens historia rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur.
De godaste grönsakerna odlar du själv!Oavsett vilken nivå du väljer på din ekologiska odling tar du ett steg mot giftfri mat, en bättre miljö och en hållbarare livsstil. På kuppen lär du dig mer om din trädgård inte minst om jorden, där allting börjar men också om dina hjälparbetare i den ekologiska trädgården: blomflugelarver, småfåglar, mykhorriza-svampar och några miljarder organismer till.O
Odla i Stan är en lägesrapport från Stockholm: Detta är stadsodling just nu – alla aspekter. Från fönstersmygen, via parkodling, till friland.
Du möter odlare och makalösa trädgårdar. Och får mängder av odlingstips, kulinarisk rådgivning och rådiga förhållningssätt. Att odla är en livsstil och ett sätt att förändra världen. Jag är en politisk odlare – tro inget annat./Peter Streijffert
Mitt uppe i alla odlingsbestyr glömmer man nästan bort att det man sått och planterat ska skördas och tas om hand också. Hur gör man det på bästa sätt? I Farbrors Gröns nya bok finns svaren på frågorna man ställer sig när man står där vid sitt dignande grönsaksland och känner sig osäker. För när är det egentligen dags att plocka, gräva upp och klippa av? Och vad gör man med allt som man med så
Orkidéer beskrivs av många som en paradisväxt, som en erotisk och mytomspunnen växt.
Under fyra månader under sommaren beger sig en trio ut för att leta efter Ölands vilda orkidéer.
"Det är på tiden att någon har skrivit den här boken." Matgeek
Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
Den nordiska
I lager
170 kr
VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!
Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.