Kategorier

Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare

Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
EAN: 9789188589125
Lagerstatus: I lager
249 kr
35 kr

Frukosten är dagens bästa mål. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.

Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin.   Det är en hisnande resa där vi får äta bookmakertoast med Moby Dick och dela scones med Tolkiens hobbitar. Ellervik vidgar våra perspektiv och får oss att förstå att en frukost kan bestå av så mycket från Kalles kaviar och singaporiansk kaya till -glukaner och Maillardreaktioner.

Fotografier av Ingela Fors.

VARUKORG
Din varukorg är tom.
BONUSPOÄNG!

Spara bonuspoäng när du handlar som du kan använda vid senare köp.

Läs mer här!