Handbok för den Kräsne Konsumenten handlar om alla tveksamma tillsatser i mat och de problem många forskare misstänker att dessa kan orsaka hos oss människor.
Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontin
I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida oss till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både oss och miljön friskare.
Växtbaserat är på allas läppar och många vill anamma den gröna vågen som är här för att stanna. Människor behöver en trygg guidning, de behöver inspiration och hjälp att navigera i rätt riktning. Därför har Marie tagit fram sina bästa mat - och livsstils recept från sin egen hälsoresa.
I boken Hjärna. Hjärta. Mage. beskrivs komplicerade samband kring kropp och kost, träning, sömn, tarmens bakterier och hjärnan. Allt hänger ihop och genom att utnyttja sambanden kan du hjälpa kropp och knopp till att orka mer och hålla längre.
En tillåtande bok om mat och hälsa – på ditt eget sätt.
Kitchen crafters know the pleasure of making their own staples and specialty foods, whether it's cultured sour cream or a stellar soup stock. It's a fresher, healthier, more natural approach to eating and living. Now vegans who are sick of buying over-processed, over-packaged products can finally join the homemade revolution.
From the author of the international bestseller How Not To Die comes The How Not To Die Cookbook - a lavish, beautifully illustrated cookbook full of delicious recipes based on the groundbreaking nutritional science of the original book.
Are you avoiding gluten but yearn for fresh bread, all your favourite takeaways or a naan bread with your curry? And for your sweet tooth do you crave jam doughnuts, bakery-style cookies and classic cakes?
Barbro Hästeskos hushållsbok visar att ett herrgårdshushåll i början av 1700-talet var en hel värld för sig. För adelskvinnan som ledde hushållet var en receptbok där det också ingick råd av olika slag och huskurer oumbärlig.
Med fotografier av Katja Hagelstam.
Ta vara på råvarorna i vårt traditionella svenska kök med denna inspirerande samling favoriter. Här finns alla rätter du känner igen från barndomen, men på ett nytt sätt! Kåldolmar med krispigt grön savojkål, kroppkakor med syrliga lingon, raggmunk, rotmos och strömming med klassiska tillbehör. Kunskapen om vår svenska husmanskost lever nu vidare till nästa gen
Hälsosmoothies nu som 4 - färgspocket!
I alla tider har människan ätit frukt, bär och grönt för att må bra, men idag äter de allra flesta för lite av de ämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god hälsa och vitalitet.
Oavsett anledning så finns det smoothies för de flesta behov. En välkomponerad hälsosmoothie är uppiggande, renande, stärkande och viktbalanserande.
”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder.
Grönt, enkelt och gott - för hela familjen! Populära tv-kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej är en mästare på att laga mat som är lika lättlagad som god. I nya boken Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst är recepten korta och superenkla. De går att laga som de är, men är också lätta att utveckla efter egen smak, eller efter barnens önskemål.
Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, bara inte jobba ihjäl dig för att nå dit. Med tjuren Ferdinand som ledstjärna har författarna till succékokböckerna Meravego, Ännu mera vego och Mega vego skapat ett femtiotal helt nya recept på vegetariska vardagsmåltider som går snabbt att svänga ihop och inte kräver tusen krångliga ingredienser för att bli goda.
En bok fylld med recept på frukostar, smoothies, soppor, sallader, varma och kalla rätter samt mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med. Nu är det lättare än någonsin att lyckas få till en vardag med god och hälsosam mat!
Ingen skräpmat
Inga konstiga råvaror och tillsatser – du vet precis vad som ligger i din matlåda! Maten är sn
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest,
KLARA, FÄRDIGA… KÖR! är en lättillgänglig bok om vad barn och unga behöver äta och göra för att må bra, inte minst i idrottssammanhang. Den har en faktadel, en receptdel och ett avsnitt med Frågor&Svar.
Dietisten Kajsa Asp ger kunskap och inspiration kring hur livsstilen påverkar dig och enkla knep för att nå de resultat du vill ha. Recepten är framtagna tillsammans med hennes 15-årige son.
Den antiinflammatoriska kosten skapar en naturlig balans i din kropp och hjälper till att stärka ditt immunförsvar. Den bekämpar den farliga inflammation som ligger till grund för en lång rad livsstilssjukdomar, som till exempel diabetes, förhöjt kolesterol och högt blodtryck. Boken berättar hur du kan komma igång och ger dig enkla och goda recept till alla dagens måltider.
Vill du laga mat i din slowcooker som är fantastiskt god och samtidigt kalorismart?
Då är detta boken för dig! Här hittar du recept för både vardag och fest som är kaloriberäknade samt visar gram och procent av protein, kolhydrater och
fett så du kan ha koll på vad maten innehåller.
Korean cooking is synonymous with fish sauce and barbecue. But it's also all about ingredients like doenjang (fermented soybean paste), gochujang (chili sauce), dashima (seaweed), and more - ingredients that are fully plant-based, unbelievably flavourful, and totally Korean.
Efter succén med Plåtmat är nu Julia Tuvesson tillbaka med uppföljaren Käka Grönt!: Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott. Den här gången presenteras ännu fler smarta och enkla vegokoncept med utgångspunkt i grönsaker och rotfrukter allt för att göra din gröna matlagning lite smidigare, roligare och mer kreativ.
Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt ? mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis.
Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Njut av sommaren i fulla drag! Den här boken är fylld till brädden med sommar, värme och solkatter som dansar över vackra glas och karaffer. Svalka dig med en läskande bål, en fräsch sorbet eller kanske en uppfriskande granité. Njut av de rika smakerna och den härliga sötman av solmogna frukter. Alla recepten är alkoholfria och överraskande enkla att blanda till.
Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.
I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsos
Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Daniel är för övrigt allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å e