Made by Mary är en av Sveriges populäraste matbloggare. Hennes läckra vegetariska och veganska recept har fått matälskare på fall världen över. I denna kokbok har hon tagit fram nytänkande gröna frukostar både för stressiga vardagsmorgnar och lata helgbruncher.
Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept.
Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.
Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,
Det här är ingen vanlig kokbok. Den är för dig som är trött på att vara singel. Och för dig som redan har hittat din drömpartner men vill krydda till relationen. I den här dejtingbibeln får du massor med tips på lättlagade bjudrätter, fullproppade med afrodisiaka som sätter fart på kärleksglöden. Romantiska middagar har aldrig varit hetare, eller roligare!
Få av oss får chansen att sitta igenom en traditionell teceremoni eller kaisekimåltid, men en latte med smak av matcha hittar du snart vart som helst.
Den här boken hjälper dig att fånga
matchastunden fullt ut. Vi ger en grundkurs i historia, traditioner och handlag. Du får recept på veganska smårätter som leder fram till finalen, matchadrycker och -desserter som enligt Renée gör teet rättvisa.
Spänningen ökar, musiken dunkar taktfast i högtalarna, publiken står upp och sjunger, applåderna och ljudnivån höjs till max. TV-kamerorna zoomar in när ni koncentrerade och sammanbitna gemensamt tågar – in i köket med fulla matkassar i händerna. Ni är idag stjärnorna i matlaget som ska tillaga menyn inför kvällens stora fotbollsdrabbning på TV!
Sagt om Stora matlexikonet: "En oundgänglig uppslagsbok" Upsala Nya Tidning
Heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och uppdaterad av Edward Blom!
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetariskt? Här får du inspiration, oavsett om du har som mål att din familj ska skippa kött då och då, eller om du redan lagar vegetariskt men har tröttnat på dina gamla recept.
I 1,6 & 2,6 miljonerklubbens receptsamling, Minnenas Mat, bjuder 18 välkända artister på sina personliga minnesvärda favoriter. Totalt är det 13 recept med härliga spännande matminnen. Alla artister och fotografer stödjer alzheimerforskning.
Några av de artister som har delat med sig av minnesvärda recept är Lena Olin, Stefan Sauk, Gladys del Pilar, Ola Rapace, Anne-Lie Ryde m fl.
Matsvinn kallas den mat som slängs trots att den hade gått utmärkt att äta. Varje år kastas hela 95 kg mat per person i de svenska hemmen. Det blir en stor påfrestning på miljön och innebär dessutom mindre pengar i plånboken i onödan. Att minska matsvinnet är därför en konkret, och ofta väldigt enkel, sak som alla kan göra för att spara på våra gemensamma resurser.
Följ med Rachel Khoo på en läcker resa genom det svenska matåret från vårens första picknick på skärgårdsöns klippor genom höstens mysiga middagar till snöklädda vintermåltider med levande ljus, pepparkakor och glögg.
En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla
"Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn.
I min nya bok bjuder jag på ett femtiotal traditionella och otraditionella rätter inspirerade av den goda mat som serveras i generösa portioner på bakfickor med kvalitet. Joppes räksallad, steak minute med pommes frites, steambuns med
En röd bil, en nyfiken skribent och en fotograf som aldrig tröttnar på att försöka få till den ultimata bilden – med de förutsättningarna gav sig Lo Bäcklinder och Rodrigo Paras ut på vägarna för att hitta de bästa smultronställena runt Mälaren.
De hittade överdådiga kakbufféer, surdegspizzor utan motsvarighet och gårdsbutiker som man inte vill lämna för att åka hem igen.
No bake cakes är en värld full av fantastiska växtbaserade recept på sötsaker, varma drycker, smoothie bowls med mera, som håller dig frisk och glad.
Huvudingredienser är nötter, frön, bär och dadlar.
Allt utan gluten, mjölkprodukter och vitt socker.
Boken är skriven av Almira Kuzelj som är grundare till Rawfabrique och har arbetat med raw inom mat och bak i många år.
Många av oss står vid det vegetariska vägskälet just nu, efter rapport efter rapport om hur den ökade köttkonsumtionen påverkar vår hälsa och vår miljö. Vi vill få in fler gröna alternativ och måltider i vår vardag, och få våra barn att följa med på tåget. Men vi vet inte hur.
Entré: Nyfiken grön! Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätar
Att äta mer vegetariskt har vi lärt oss är bra för både hälsan, plånboken och miljön. Men hur får vi det att bli verklighet i vardagen? Med Nyfiken grön (2016) skapade Cecilia Blankens och Kristin Johansson sin egen moderna och lättsamma version av det vegetariska livet.
I denna uppföljare bjuder de på fler recept som imponerar på såväl den inbitne köttätaren som på barnen s
Författarna Jenny och Magnus Andersson är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Nu verkar de som kända hälsoprofiler inom sitt område och driver bloggen ”Under vårt tak” där deskriver om kost och hälsa.
Take a bite out of Diana Gabaldon’s New York Times bestselling Outlander novels, the inspiration for the hit Starz series, with this immersive official cookbook from Outlander Kitchen founder Theresa Carle-Sanders!
Cycling and food are a great fit as chef Henrik Orre has shown on both his two earlier books. This time he takes us on an outdoor cooking adventure by gravel bike in Norway, where we ride with him him along gravel roads, down steep mountain faces and through deep valleys. In 50 recipes grouped by ¨ bike ¨ and ¨ basecamp ¨, this book presents dishes composed for both camp stove and campfire. You ca
Pappas skafferi är färdkost för ungdomar som inte bara vill gå på trender, utan förankra sitt kök i tidigare generationers erfarenheter och kunnande.
"Vi blir vad vi äter", sa en gång vår svenska matmor Hiram. Att äta gott tillsammans är grunden för ett liv i lust och glädje. Goda och sunda råvaror är basen i Pappas Skafferi, enkel och rättfram matlagning den röda tråden.
Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är v