VarumärkesTango tar dig fem steg till ett starkt internt varumärke.
Konkreta fylla-i-övningar hjälper dig att gå från teori till praktisk nytta. "Tangometoden" innebär att det är ledningsgruppen som för. Men upplägget engagerar och kan användas för att skapa en bredare delaktighet och samsyn i arbetet med ert eget interna varumärke.
Titeln utgår från "It Takes two to tango" och övertygelsen att framgångsrika varumärken utvecklas i samspel mellan ledning och personal mellan medarbetare och kunder. I den ordningen.
Varumärkestango steg för steg:
Kort om varumärke och psykologi
Vad är engagemang?
10 argument för ledningsgruppen
Vad har vi på bordet?
Vilket varumärke har vi?
Det ideala varumärket.
Hur ska vi leva varumärket?
Hur förankrar vi varumärket?
Hur håller vi dialogen levande?
Metoderna i den här boken har testats i verkligheten. Jag har tillsammans med mina kunder – företag, organisationer, förvaltningar och skolor – prövat, förädlat och testat. Och det har fungerat, så vi vet att VarumärkesTango fungerar i praktiken.
I boken använder jag begrepp som företag, medarbetare, ledningsgrupp och så vidare. Men om du arbetar i skolans värld, i en organisation eller på en förvaltning kan du använda begrepp som medlemmar, elever, lärare, invånare, brukare eller vad som passar dig.
En av de sanningar jag predikar är nämligen att det finns bara en typ av varumärke. Produktvarumärke, tjänstevarumärke, företags varumärke, skolvarumärke, organisations varumärke, kommunvarumärke eller personligt varumärke, det spelar ingen roll.
Om Kaj Runelund
"Kaj Runelund är som en kollision mella Philip Kotler och DR Phil"
Kajs varumärkesfilosofi grundas på lika delar marknadsföring och psykologi. I mötet mellan dessa dicipliner skapas intressanta möjligheter till kommunikation som i sin tur skapar goda relationer t ex till ett företag.
Han har över 30 års erfarenhet av kommunikation, marknadsföring och utbildning, både som VD, entreprenör och projektledare.